Hořčík v potravinách

Obsah hořčíku (mg) ve 100g potraviny
Candát, tepelně upravený 72,9
Hovězí dušené 13,8
Hovězí párek 13,3
Hovězí svíčková, tepelně upravená 22,4
Hovězí, plátek, 25% tuku, 75% libového masa 20,0
Jehněčí maso, bez tuku, tepelně upravené 28,2
Krocan pečený 28,2
Kuřecí křídla 16,3
Kuřecí prsa, vařená 24,3
Kuřecí stehno, tepelně upravené 22,4
Losos, tepelně upravený 31,0
Mečoun, tepelně upravený 34,0
Párek kuřecí 11,1
Pečená kačena 19,9
Rybí filé v trojobalu 24,2
Salám, tepelně upravený, hovězí, vepřové maso 15,9
Šunka, krájená, běžná, cca. 11% tuku 21,2
Treska, tepelně upravená 50,0
Tuňák, tepelně upravený 63,5
Vepřová žebra, grilovaná, bez tuku 21,2
Vepřové kotlety, bez tuku, na pánvi 29,4
Vepřový párek, vyřený 15,4
Vepřový plátek, libový 18,8
Zpět na úvodní stranu

Uvedený obsah hořčíku v potravinách je pouze orientační. Konkrétní množství hořčíku se odvíjí od podmínek pěstování plodin, místa původu plodin, úpravy jídel apod.