Hořčík v potravinách

Obsah hořčíku (mg) ve 100g potraviny
Bulgur, tepelně upravený 164,3
Cornflakes 136,1
Croissanty máslové 15,8
Housky, typ kaiserka 26,3
Chléb bílý, průmyslově vyrobený 22,2
Chléb pita, bílý 26,7
Chléb pšeničný 48,0
Chléb pšeničný, celozrnný 85,7
Chléb žitný 40,6
Chléb, směs mouky (včetně celozrnné, sedmizrnné) 53,8
Kukuřičná mouka 127,0
Kuskus, tepelně upravený 8,3
Ovesné otruby, syrové 235,1
Ovesné otruby, vařené 40,2
Pohanková mouka, celozrnná 250,8
Pšeničná mouka, bílá, chlebová 24,8
Pšeničná mouka, celozrnná 138,3
Tvarohová plundra 16,5
Zpět na úvodní stranu

Uvedený obsah hořčíku v potravinách je pouze orientační. Konkrétní množství hořčíku se odvíjí od podmínek pěstování plodin, místa původu plodin, úpravy jídel apod.