Hořčík v potravinách

Obsah hořčíku (mg) ve 100g potraviny
Bramborová kaše s plnotučným mlékem 18,1
Bramborové placky 22,2
Bramborový salát 15,2
Brambory pečená, bez soli 28,2
Brambory, vařené bez slupky, bez soli 19,9
Brambory, vařené ve slupce, bez soli 22,1
Divoká rýže, vařená 31,7
Kečup 20,0
Krokety 20,5
Nudle vaječné, vařené 21,3
Rýže bílá, dlouhozrnná, parboiled, vařená 9,1
Rýže hnědá, dlouhozrnná, vařená 43,1
Zpět na úvodní stranu

Uvedený obsah hořčíku v potravinách je pouze orientační. Konkrétní množství hořčíku se odvíjí od podmínek pěstování plodin, místa původu plodin, úpravy jídel apod.