Hořčík v potravinách

Obsah hořčíku (mg) ve 100g potraviny
Artyčok, tepelně upravený, bez soli 60,0
Brokolice, syrová 22,6
Brokolice, vařená, bez soli 21,6
Cibule, syrová 10,0
Čočka vařená bez soli 35,9
Fazole, tepelně upravené nebo konzervované 26,0
Hlávkový salát 12,9
Houby syrové 8,6
Houby, tepelně upravené, bez soli 12,2
Hrách vařený bez soli 28,1
Kapusta, syrová 15,7
Květák, vařený, bez soli 9,3
Květák,syrový 15,4
Kysané zelí 13,1
Ledový salát 7,1
Mrkev, syrová 12,5
Okurka se slupkou, syrová 13,0
Paprika, sladká, červená 11,8
Paprika, sladká, zelená 10,1
Rajčata, syrová 11,4
Rajčatový protlak, bez přidané soli 23,2
Sojové boby, tepelně upravené, bez soli 60,0
Špenát, syrový 80,0
Špenát, tepelně upravený, bez soli 87,2
Zpět na úvodní stranu

Uvedený obsah hořčíku v potravinách je pouze orientační. Konkrétní množství hořčíku se odvíjí od podmínek pěstování plodin, místa původu plodin, úpravy jídel apod.